Зозуля Федор Григорович
Зозуля
Федор
Григорович
Майор

История солдата

Народився 22 квітня 1903 року в селі Софіївка Дніпропетровської області. Після визволення рідного села був призваний у ряди радянської армії 25 лютого 1944 року і направлений на третій Український фронт у складі 266 стрілкової дивізії телефоністом. Брав участь у повному визволенні України та Молдавії. Воював на західному березі Вісли в Померанії (Бранденбурзька провінція). Був поранений 14 квітня 1945 року в голову. Лікувався в шпиталі - польова пошта № 71774 в місті Гайдам, що у Німеччині. За ратну службу був нагороджений Орденом Червоної Зірки, Орденом Вітчизняної Війни першого ступеня, медаллю «За перемогу над Німеччиною» та ювілейними медалями. Помер 27 червня 1996 року в Дніпропетровську.

Воинская специальность Майор