Живченко
Григорій
Романович
Командир взводу

История солдата

Живченко Григорій Романович народився 2 березня 1915 року у селі Вербки, Павлоградського району, Дніпропетровської області. Приїхав у місто Дзержинськ, Донецької області працювати на шахті. Війна почалася, коли йому виповнилося 26 років. Залишивши дружину та маленьких дітей відправився захищати свою землю від фашистських загарбників. Воював у складі 10-ої повітряно-десантної ордена Суворова Криворізької дивізії. Був командиром взводу. Приймав участь у боях за визволення міста Кривий Ріг, дійшов до Будапешту. Під час бою Григорія Романовича було поранено, лікувався у військовому шпиталі, після одуження повернувся у ряди захисників Вітчизни. За бойові заслуги двічі нагороджений орденом "Червоної зірки".

Після війни повернувся у своє місто, де чекала його родина. Все життя працював на шахті Північна. Прізвище Живченко Г. Р. записано у Почесній книзі історії шахти, як почесного працівника виробництва. У 1998 році Григорій Романович помер, залишивши після себе теплі спогади.