Завалипіч Микола Андріянович
Завалипіч
Микола
Андріянович

История солдата

Мій дідусь, Завалипіч Микола Андріянович, 1904 року народження, був призванний до лав Радянської Армії навесні 1942 року. Вдома залишилася дружина та четверо дітей. Наймолодшій дитині (моїй мамі) було лише 1 рік. Дідусь був радистом в конній армії. На превеликий жаль їх здали фашистам. До весни 1946 року дідусь був у концтаборі, працював на шахті. В роки перебування в цьому таборі, були жахливі 11 днів, коли дідуся могли вбити. Адже того, хто залишався в камері зранку і не могли працювати – вбивали… Дідуся виносили на плечах військовополонені разом з собою на шахту. Тільки це і допомогло йому зустрітися зі своєю родиною в 1946 році. Дуже боляче моєму дідусеві було згадувати ті часи! Дякую йому за те, що я маю можливість жити і працювати! Низький йому уклін!

Страница солдата создана "Бессмертный Полк-Днепропетровск"