Запорожець Сергій Іванович (1900-1971)
Запорожець
Сергій
Іванович

История солдата

"Проживав в с. Мар’янівці (зараз с.Вишневе) Софіївського району Дніпропетровської області. Під час війни воював, був рядовим, потрапив в полон, перебував у таборі для військовополонених на території Німеччини, після втечі з полону служив в Радянській Армії. Старша донька — Запорожець Ніна Сергіївна загинула, перебуваючи на трудових роботах в Німеччині в таборі “Лоренц» в Берліні. В 20-ті роки XXст. потрапив під репресії. Працюючи ковалем в селі, не захотів вступати до колгоспу, був «розкуркулений». Мав багатодітну сім’ю — дев’ятеро дітей, але після голодомору 1932 — 1933 рр., Великої Вітчизняної війни живим залишився один син -Запорожець Іван Сергійович (1936 -1994). Запорожець Сергій Іванович був родом з багатодітної сім’ї, крім нього на фронтах Великої Вітчизняної воювали його рідні брати: Запорожець Петро Іванович (1919 - 1964), Запорожець Семен Іванович (1916-1964). Похоронений Запорожець С.І. на кладовищі в с.Вишневому Софіївського району Дніпропетровської області."

Страница солдата создана "Бессмертный Полк - Днепропетровск"