Єрещенко Павло Іванович
Єрещенко
Павло
Іванович

История солдата

Мій прадідусь Єрещенко Павло Іванович народився в 1907 році в Одеській губерніі у селі Івановка. Це батько мого дідуся. Розпочалася війна 22 червня 1941 року і одразу, літом, мій прадідусь добровольцем пішов на війну. Служив рядовим у піхоті. На самому початку війні недалеко від Херсона потрапив у полон. Із товаришами йому вдалося втекти, повернутися додому, де ховався від фашистів. Коли рідне село у січні 1943 року визволила Червона армія, пішов разом з фашистами. Брав участь у боях за визволення України, боровся на території Білорусії. Брав участь у визволенні Кенігсберга (нині Калінінград). Фашисти укріпили Кенігсберг, він рахувався неприступною фортецею. Мій прадідусь згадував, що це були найкривавіші бої. За взяття Кенігсберга прадідусь був нагороджений Орденом Слави 3 ступеня, медаллю "За відвагу". Брав участь у визволення Польщі . Воював на території Німеччини. За визволення Німеччини від фашистів був нагороджений Орденом Слави 2 ступеня. Закінчив прадідусь Велику Вітчизняну війну в Берліні. Був нагороджений медаллю "За взяття Берліну" Повернувся додому у вересні 1945 року. Після війни працював в рідному колгоспі бригадиром. Помер 1970р.