Єременко Пилип Іванович
Єременко
Пилип
Іванович

История солдата

Єременко Пилип Іванович, народився в 1925 році 29 листопада. Зараз йому в^зоків .Живе дідусь в с. Українське Петропавлівського р-ну Дніпропетровської області. У роки Великої Вітчизняної війні він був сержантом - сапером, відмінним підривником (мінером). Ось що він мені розповідав. У сім'ї їх було 9 дітей - 2 дівчат і 7 хлопців, з яких троє не повернулися з фронту. У 1944 році 19- річним юнаком він був направлений в діючу армію в місто Гродно ( Білорусія), а звідти - в Польщу м. Бєлосток. Після звільнення Польщі від фашистських військ, будучи в складі 3-го Білоруського фронту, Пилип Іванович звільняв Прибалтику, м. Познань (Польща),брав штурмом Кенігсберг і прямо на Берлін, де на річці Ельба зустрілись наші війська з військами союзників.