Волох Василь Васильович
Волох
Василь
Васильович

История солдата

Волох В.В. служив у 589 авіаполку командиром відділення, був зв'язківцем – на собі носив величезні котушки з проволоки і з'єднував зв'язок між штабами фронту. Був поранений, отримав контузію, залишився без трьох пальців на лівій руці. На шість місяців отримав відпустку і в цей час працював директором школи у Марківському районі Луганської області ( держава піклувалася про те, щоб діти були залучені до навчання навіть під час війни). За власним бажанням знову у 1942 році направляється на фронт, служить у авіа дивізії 306, 17 повітряно-десантної армії. У 1943 році влітку був поранений, лікувався у м. Бобров. Після виписки – знову на фронт, у 5 авіаполк, з яким дійшов до Варшави, Віденя, до Ельби…