ВОЛКОВ  Петро Миколайович
ВОЛКОВ

Петро
Миколайович

История солдата

Волков П.М. народився 1 грудня 1922 року у с. Первушино Андронівського району Костромської області. Після закінчення середньої школи у 1940 році був призваний до лав Червоної Армії. Службу розпочав рядовим червоноармійцем 240 окремого винищувального протитанкового дивізиону 80 стрілкової дивізії Київського особого військового округу. У 1941 році був відкомандирований на курси молодших політруків, після закінчення яких був надісланий на фронт під Москву на посаду заступника політрука батареї з політчастини. 29.11.42 року у боях під Ржевом був тяжкопоранений. После лікування визнаний обмежено придатним (2 ступінь) для роботи в тилу. За особистим бажанням, Головне Політуправління Радянської Армії та Військово - морського Флоту направило Волкова П.М. до діючої армії на посаду офіцера для особих доручень членом військової ради Політуправління 1 Білоруського фронту. Війну закінчив у Берліні у званні капітана. Після закінчення Військово - політичної Академії ім. Леніна Волков П.М. проходив службу на посадах: заступника командира полку з політчастини, заступником командира – начальником відділу зенітно-ракетного полку, начальником політвідділу бригади, дивізії, першого заступника начального політвідділу армії ПВО, начальник політвідділу науково-дослідного полігону військ ПВО країни. Звільнений із лав ВВС у 1981 році у званні генерал – майора. За бездоганну службу в Військових Силах Волков П.М. нагороджений орденом Вітчизняної війни 1 та 2 ступеню, чотирма орденами Червоної Зірки, орденом Знак Пошани, медалями: За відвагу, За бойові заслуги, За оборону Москви, За взяття Берліну та іншими. Всього 25 медалей. Після звільнення в запас, протягом тринадцяти років працював заступником голови Дніпропетровської обласної ради по туризму. Волков П.М. - активний учасник ветеранського руху. Був членом установчої конференції ветеранів району, міста, області, делегатом установчого з’їзду Організації ветеранів України. На з’їзді його обрано членом ради ОВУ. В обласній раді ветеранів обирався головою секції інвалідів ВВВ. Веде активну роботу по героїко - патріотичному вихованню молоді. В пошані та заслуженому авторитеті серед друзів, керівників ветеранських організацій районів, міста та області.

Страница солдата создана "Бессмертный Полк-Днепропетровск"