Вінцерський Іван Олександрович
Вінцерський
Іван
Олександрович
артилерист

История солдата

22 червня 1941 року. Четверта година ранку. Перші фашистські бомби впали на мирні міста і села нашої Батьківщини. Німецькі війська перейшли кордон СРСР. Так почалась Велика Вітчизняна війна. Мій прадід Вінцерський Іван Олександрович (батько мого діда) також брав участь у Великий Вітчизняній Війні. Разом з іншими артилеристами визволяв Україну від німецьких окупантів. У грудні 1942 року війська Південно-Західного фронту з боями вступили на територію України. Боротьба була довгою і кровопролитною. Ворог чіплявся за кожен шматок землі, за кожну висотку, але й у великих битвах, і в малих він зазнавав утрат і крок за кроками відступав на Захід. У газетах все частіше повідомлялось про визволення міст та сіл України. За звільнення Києва мій прадід був нагороджений медаллю „За відвагу‟.У нього було багато нагород. Солдати Великої Вітчизняної! Ваш подвиг, Ваша стійкість і мужність завжди будуть прикладом любові до рідної землі, до свого народу. Вічна Вам Слава!

Страница солдата создана "Бессмертный Полк-Днепропетровск"

Воинская специальность артилерист