Удовик Микола Миколайович
Удовик
Микола
Миколайович

История солдата

Народився мій прадідусь, Удовик Микола Миколайович, 13 листопада 1921 року в с.Нова Прага що на Кіровоградщині. З серпня 1941 року прямо з комбайна взяли на фронт. Майже чотири роки пройшов важкими дорогами війни. Захищав Мамаєв Курган. У Сталінградській битві брав участь аж до оточення й розгрому гітлерівських військ. Потім Курська дуга, Харків, визволення братньої Польщі... Старший групи розвідників Удовик М.М. був завжди на передовій лінії. З мужність і відвагу він удостоївся високих нагород - ордена Червоної Зірки, медалей «За відвагу», «За оборону Сталінграда», «За перемогу над Німеччиною». З госпіталю демобілізували додому 4 липня 1944року. Трудовий подвиг ветерана війни і мирної праці гідно оцінила Батьківш^їна. Він нагороджений орденом Леніна, двома орденами «Знак Пошани», медаллю «За доблесну працю». Не раз був учасником ВДНГ.