Ткачова Софія Гаврилівна
Ткачова
Софія
Гаврилівна

История солдата

Софія Гаврилівна народилася 1913 року у м.Дніпропетровськ. З 1939 року працювала хірургом у лікарні на вул.Комсомольській. У 1941 році разом з евакогоспіталем пішла на фронт. Потяг з евакошпиталем відправився на північ. Не доїхавши до Курської Дуги, їх потяг бомбардувала німецька авіація. Після бомбардування вагони, які залишились цілими, з’єднали в один ешелон і почав рухатися далі. У 1942 році їхній потяг був у Калінінграді. Знаходився госпіталь в центрі міста. У 1943 році ешелон повернувся до Дніпропетровська. За хорошу службу була нагороджена орденами та медалями: - Орденом «Сталіна»; - Орденом «Гвардія»; - Орденом Великої Вітчизняної війни І ступеню. Померла у м. Дніпропетровськ 1984 року.