Ткаченко Николай Игнатович
Ткаченко
Игнатович

История солдата

народився 10 грудня 1921р. Нагороджений :орденом Червоної Зірки , медаллю “За Відвагу “ та “За перемогу над Німеччиною”. Мій прадід був учасником Виликої Вітчизняної війни . Він став призовником у дев’ятнадцять років , мужньо захищав Вітчизну та боровся з фашистськими загарбниками. Вході однієї військової операції був взятий в полон біля свого рідного міста Звенигорода , Черкаської області. Добре знаючи місцевість , він наважився втекти прямо з колони полонених під обстрілом конвою . Пробираючись до радянських військ через ліс , був змушений рятуватися від хижих тварин та німців, переховуючись на деревах . Подолавши довгий шлях , він повернувся до діючої армії та продовжив воювати. Під час бойових дій 1943 року мій прадід отримав важке поранення в область правої лопатки . Цілий рік перебував у військовому шпиталі поблизу Сочі , де переніс сім операцій , але один уламок лікарям так і не вдалося видалити . Після виписки був знову призваний до діючої армії , разом з якою він дійшов до Кенікгсбергу (сучасний Калінінград). Помер 13 грудня 2002р. Учениця 10-а класу Вовкобой Аліна