Таран Володимир Кирилович.
Таран
Володимир
Кирилович.

История солдата

Він народився 14 січня 1918 року. В 1939 році був призваний до лав Радянської армії. У 1939-1940 приймав участь у фінській війні. Ніс службу на острові Ханко у 1941. Німці захопили острів і радянські війська змушені були відступити через фінську затоку. Корабель підірвали,люди опинилися в крижаній воді, більшість загинула, деяких вдалося врятувати . Серед врятованих і мій прадід. Військова частина, де служив мій прадід, продовжувала бойові дії в Ленінграді. Потім почалася блокада(1941-1943), прадід геройськи воював, за це був нагороджений медалями. В 1945 році він повернувся з війни. 9 травня 1945 року медаль «За перемогу над Німеччиною у Великій Вітчизняній війні». 9 червня 1945 року нагороджений медалями «За звільнення Праги»; «За взяття Будапешта». Отримав орден Червоної Зірки. Ювілейна медаль 25 квітня 1975 - «Тридцять років перемоги у Великій Вітчизняній війні». На жаль він помер у 1976 році,але пам’ять про нього буде жити вічно. Я пишаюся своїм прадідом, він дійсно, герой, який страждав заради нас із вами. Тож шануймо минуле і піклуймося про майбутнє, бо воно наше!!!