Султан Уулу Жорупбек
Султан
Жорупбек

Султан уулу Жорупбек.
Алгачкы  иргелешкен чарбанын уюштруучусу.
Улуу ата-мекендик согуш убагында оруктун ардагери.
1908 ж. ТАЛАС ОБЛ.караштуу  Кара -Буура (мурунку  Киров )районуна караштуу. АРЧАГУЛ айылында.туулган.1930-1931 ж.Чийлу-Добо артелин уюуштуруга активдуу катышып,чарбанын жетекчиси ,айылдык кенештин торагаы болуп иштеген.1939жылкы Фин. согушунун катышуучусу.1941-1945ж.окмот мене партиянын тапшырмасы менен Арчагул айылында  чарбанын.башкармасы жана башка жетекчи кызматтарда иштеген...
Айыл чарбасынын жана айылдын онугушуночон салымын кошкон. Районук ,Айылдык кенештин бир канча чакырылышынын депутаты ,бир канча сыйлыктардын ээ си болгон.

Место рождения Кыргызстан

Биография

1908-1995ж.ж.
Алгачкы иргелешкен чарбанын уюштруучусу.
1908 ж. ТАЛАС ОБЛ.караштуу Кара -Буура (мурунку Киров )районуна караштуу. АРЧАГУЛ айылында.туулган.1930-1931 ж.Чийлу-Добо артелин уюуштуруга активдуу катышып,чарбанын жетекчиси ,айылдык кенештин торагаы болуп иштеген.1939жылкы Фин. согушунун катышуучусу.1941-1945ж.окмот мене партиянын тапшырмасы менен Арчагул айылында чарбанын.башкармасы жана башка жетекчи кызматтарда иштеген...