Сулковський Борис Васильович
Сулковський
Борис
Васильович

История солдата

Сулковський Борис Васильович народився 7 травня 1918 року в селі Григоріївка Переяслав-Хмельницького району Київської області. До війни працював на сірниковій фабриці в місті Пінськ Брестської області Білоруської РСР. 6 жовтня 1938 року був призваним до лав армії Мазарським РВК Гомельської області. По жовтень 1940 року служив сапером в 32-у відділенні саперного батальйону. Під час Великої Вітчизняної війни воював на І Білоруському фронті. Брав участь у визволенні міст Мінськ, Гомель, Пінськ. З травня 1942 року по серпень 1944 року служив сапером в 444-ому відділенні саперного батальйону. В серпні 1944 року отримав поранення і знаходився на лікуванні в евакогоспіталі по листопад 1944 року. Після госпіталю і по вересень 1946 року був сапером в 3857-у будівельно-інженерному батальйоні. На кінець війни мав звання рядового. Нагороджений орденом Вітчизняної війни ІІ ст., медаллю «За Перемогу над Німеччиною у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.», численними ювілейними медалями. Після війни працював на металургійному заводі імені Петровського. Помер 1 вересня 1990 року. Записано зі слів доньки Савченко Томи Борисівни.

Страница солдата создана "Бессмертный Полк-Днепропетровск"