Стребков Григорій Дмитрович
Стребков
Григорій
Дмитрович
старшина

История солдата

Стребков Григорій Дмитрович народився в 1904 р. В армію був покликаний в 1939 р. в танкові війська. В 1941 р. коли почалася війна відступав разом з Червоною Армією через Україну. Потім він брав участь в обороні Кавказу, за це був нагороджений медаллю за оборону Кавказу. Був поранений і після лікування в госпіталі, був направлений в частину, яка брала участь в сталінградській битві. Після Сталінграду звільняв Україну, Австрію, штурмував Кенізберг. Брав участь найголовніше в битві війни - штурмі Берліна і розписався на стіні Рейхстагу. Дідусь Гриша закінчив війну в Гвардійському полку важких танків. Був нагороджений орденом Вітчизняної війни ІІ ступеня і медалями: «За оборону Кавказу», «За взяття Відня», «За звільнення Варшави», «За взяття Берліна», «За перемогу над Німеччиною».

Воинская специальность старшина