Столяренко Иван Аврамович
Столяренко
Аврамович

История солдата

Мій пар дідусь Столяренко Іван Аврамович народився у 1914 році. Він ріс у великій та дружній сім’ї, в нього було четверо братів та двоє сестер, Іван був старшим у сім’ї. Після революції та громадянської війни було тяжке життя, він повинен був годувати свою родину, тому пішов разом з батьком працювати столяром і теслею. Мій прадідусь був дуже сильною й вольовою людиною, він як тільки міг допомогав своїм братам і сестрам. Його брати виховувалися в дитячому будинку, нажаль він закінчив тільки три класи. У 1941 році був призваний па війну. Приймав участь у боях в Полтавській області. Потім попав в полон до німців (в табір для військовополонених).Через деякий час військовополонені були визволенні військами Червоної армії. Після цього Іван брав участь у визволенні Києва, також брав участь у форсуванні Дніпра. Був поранений в ногу і руку, тому лежав у госпіталі. Потім був комісован на роботу в тил г. П’ятихатки. Й працював там до Перемоги над німецько-фашистськими загарбниками. Потім працював по відновленню народного господарства у своєму рідному місті Гадяч. Де був і похований. Я пишаюся своїм найкращим прадідусем!!!

Страница солдата создана "Бессмертный Полк - Днепропетровск"