Соколенко Олександр Григорович  (1914 -1980)
Соколенко
Олександр
Григорович

История солдата

"Проживав в с.Князь-Іванівці (зараз с.Олексіївка) Софіївського району Дніпропетровської області. Мав дружину - Соколенко Анастасію Василівну, п ‘ятеро дітей. Соколенко О.Г. приймав участь в радянсько - фінській війні (1939 -1940 рр.) , під час Великої Вітчизняної війни був сержантом, штурмовиком 4-го Окремого Штурмового інженерно - саперного батальйону, учасник боїв за оборону Кавказу, визволення Смоленська, Курська, Волоколамська, Білостока, Варшави, Трептова та інших міст країн Європи. Нагороджений орденом Червоної Зірки, медалями. Був поранений. Після закінчення Великої Вітчизняної війни повернувся в рідне село, працював до 1975р. в колгоспі бригадиром, був передовиком виробництва, нагороджений Почесними грамотами і медалями. Виховав дві доньки, трьох синів, мав восьмеро онуків. Все своє життя передавав молодому поколінню життєвий досвід, розповідав про війну, їздив на зустрічі ветеранів. В пам'яті нащадків залишив яскравий образ людини доброї, чесної, працьовитої. Похоронений на кладовищі с.Олексіївці Софіївського району Дніпропетровської області."

Страница солдата создана "Бессмертный Полк - Днепропетровск"