Сметанский Михаил Михайлович
Сметанский
капитан

История солдата

Сметанський Михайло Михайлович народився 21 листопада 1913 року. B 1938 році закінчив Харківський ветеринарний інститут. C 1938р по 1940 рік проходив службу в Армії. Коли почалася війна Михайло Миронович добровольцем пішов на фронт. Спочатку був у 151 дивізіонному лазарете, потім був спрямований у 100 - стрілецьку девізію старшим лекарем Стрілецького полка, яка одного з перших прийняла на себе виконання постанови по захищенню столиці СРСР м. Москви. В ході тяжких та кровопролитних боїв мій дідусь рятував та лікував десятки поранених бійців Червоної Армії. Витримавши страшний напад ггтлерівських окупантів, разом з Першим Українським Фронтом у складі дивізії через места Калінінград, Варшава, Прага, Вена дійшов до Берліна де i зустрів День Перемоги. Усю вгйну він рятував людські життя i за це був нагороджений Орденом Червоної Зірки i різними медалями. Y травні 1946 року був демобілізований та получив звания капітана.

Воинская специальность капитан