Шарова Марія Михайлівна
Шарова
Марія
Михайлівна

История солдата

Моя прабабуся народилася 01.05.1923 р. в м. Дніпропетровську. В цьому році жінці виповниться 90 років . У 1941 році , коли почалася Велика Вітчизняна війна ,у юної дівчини Марії було свято – шкільний випускний . В цей день святкування перетворилося на оборону. Майже два роки сила юності долала перешкоди війни . В середині 1942 року доля змусила Марію опинитися у Сталінграді(сучасний Волгоград). І за іронією долі там якраз почалися бойові дії . Усім відома Сталінградська битва стала другим переломним моментом у Другій Вітчизняній війні після битви на Курській дузі . 1945 рік…. Вже не чуть вистрілів, людські крики затихли , панує перемога …Свята Перемога! Бачачи на своєму шляху муки, сльози, Марія отримала подарунок життя – бачити людське щастя. У післявоєнні роки вона працювала у РАТСі під назвою «Дім щастя» , займаючи посаду головуючого . Незважаючи на важкість життєвого шляху , вона продовжує жити і зараз . І можна сказати лише одне : «Слава! Вічна слава героям !»