Северін Володимир Йосипович
Северін
Володимир
Йосипович

История солдата

Народився 9 травня 1927 року в селищі Клочко Амур-Нижньодніпровського району м.Дніпропетровська. В 1943 році добровільно вступив до лав Радянської Армії. Тоді йому щойно виповнилось 16 років. Але хлопець додав собі 2 роки, бо на той момент всі документи, що могли б підтвердити його вік, згоріли. Володимир був направлений на 4-ий Український фронт у 161 Станіславську дивізію імені Б.Хмельницького до підрозділу розвідки. Пройшов довгий шлях до Перемоги, починаючи зі звільнення Дніпропетровська, закінчуючи звільненням Праги. Мав три поранення. Нагороджений орденами Вітчизняної війни І ступеню, Богдана Хмельницького, "За мужність", медалями "За відвагу" та "За бойові заслуги". Після війни закінчив Рязанське воєнне училище і продовжив службу в десантних військах. Служив у Москві, Закарпатті, Румунії.

Страница солдата создана "Бессмертный Полк-Днепропетровск"

Воинская специальность -