Середній Прокофій Іванович
Середній
Прокофій
Іванович
лейтенант

История солдата

Народився 1 серпня 1919 року в селищі Огірівка Решетилівського району Полтавської області, закінчив п’ять класів середньої школи у 1936 році, а також прискорений курс – п’ятимісячні курси молодших лейтенантів п’ятої ударної армії у 1945 році. Почав служити в радянській армії з 28.11.1939, а закінчив службу 03.07.1946 року – ці факти мені стали відомими із військового білету, який з великою пошаною зберігається в моїй родині. Мій прадід служив рядовим та займав посаду сержантського складу та командира взводу, мав військове звання - лейтенант. Захищав свою рідну Батьківщину на третьому Українському фронті стрілком, навідником, а також був на посаді помічника командира взводу. А на першому Білоруському фронті з березня 1945 по сравень 1945 займав посаду командира стрілкового взводу. Учасник бойових дій з червня 1941 року до травня 1945 року.

Страница солдата создана "Бессмертный Полк-Днепропетровск"

Воинская специальность лейтенант