Сай Іван Іванович
Сай
Іван
Іванович

История солдата

1926 року народження,. Рядовий радист 7-ї армії, 128 відокремленого - будівельного загону 110 окремої стрілкової бригади 3 гвардійської кавалерійської дивізії. Далекий Схід. Не брав участі в штиковій атаці, тому що був на фронті радистом. У 1939 з Дніпропетровська був відправлений на Далекий Схід в пограничне з Маджурією в селище міського типу Радовський, потім був направлений до міста Волошилоград разом з відкомісованими прикордонниками працював в 128 будівельному загоні, був слюсарем по ремонту та будівництву котлів до потягів та будівель, для будинку головокомандуючого складу Артилерійського полку на Дальньому Сході. Самостійно склав котел для опалення будинку головокомандуючого. Пізніше в 1942 році був відкомандирований в 103 частину стройбату в м. Новосисоївка на Дальньому Сході, став рядовим радистом. Потім потрапив в 110 окрему стрілкову бригаду, де також був радистом. Пізніше в грудні 1943 році служив також радистом в гвардійській кавалерійській дивізії .3 цією дивізією дійшов до Перемоги . Зараз йому 88 років, втратив зір але живе сам і має надію прожити ще довго».