Рыбка Леонид
Рыбка
Леонид
лейтенант

История солдата

Мій прадід - Леонід Мефодійович Рибка брав участь у Другій світовій війні. Він народився в 1921 р. у селі Велика Каховка. Ще у нього був старший брат. У селі Лінховка він закінчив сім класів. Там же померла його мати. Він працював на заводі імені Ворошилова, навчався в аероклубі. Отримав призив до армії та навчався в Чугуєвському авіаційному училищі. Він гадав, що буде воювати на літаку, але склалося інакше. У бій він вступив командиром взводу станкових кулеметів. Він воював у складі 56-го гвардійського стрілкового полку 19-ої стрілкової дивізії 2-ї ударної армії. Одного разу він попав в оточення. Навкруги – болота. Вісім діб він та інші пробирались до своїх. Коли Волховський фронт з’єднався з Ленінградським та була прорвана блокада Ленінграду, він у складі 105-го відділення прикордонного полку стояв на посту №1. Він брав Ригу, звільнював Білорусь, усю Польщу він пройшов з автоматом. З 1985 р. він вийшов на пенсію. Він уже помер, але люди його пам’ятають. Про нього навіть написали статтю у газеті.

Страница солдата создана "Бессмертный Полк-Днепропетровск"

Воинская специальность лейтенант