Пуліна Фаїна Яківна
Пуліна
Фаїна
Яківна

История солдата

Розповім Вам про свою прабабусю - Пуліну Фаїну Яківну. Народилась вона 17.12.1924 р.у м.Курск. Напередодні війни прабабуся закінчила курси медичної підготовки і приписавши собі один рік, потрапила до батальйону медичної служби, який відправлявся на передову. Маленька й тендітна (її зріст був всього 158 см)вона рятувала життя нашим воїнам, витягуючи їх з під обстрілу і надаючи медичну допомогу.На передовій прабабуся воювала до 1943 року, поки не вийшов наказ головнокомандуючого, яким заборонялося знаходження жінок не передовій. Але й після цього прабабуся продовжувала нести службу у прифронтовому госпіталі однієї з частин ІІІ Українського фронту. Травень 1945 року прабабуся зустріла на території Польщі. Усе своє життя бабуся працювала фельдшером міської лікарні м. Нікополь Дніпропетровської області. Померла вона 20.11.1996 року.