Прядка Иван Федотович
Прядка
Федотович

История солдата

Мій дідусь. Народився 14 січня 1923 року в селі Шумахер Синельниківського району. Мобілізований на фронт в 1941 році. На війні працював шофером, а коли машину розбомбили – служив у піхоті. Брав участь у битві на Курській дузі, битві за Сталінград, дійшов до Берліну та брав участь у його взятті. Війна закінчилась, але він не повернувся одразу додому. Командування направило його працювати інструктором з водіння автомашин воєнного училища в Росії. Повернувся на Батьківщину в 1947 році. По поверненні пішов працювати шофером в колгосп «Україна». В 1970 році переїхав жити в село Польове та перейшов працювати шофером в колгосп «За мир». Помер в 1986 році. Був нагороджений орденом «Великої Вітчизняної війни» ІІІ ступеню, медалями «За перемогу над Німеччиною», «За взяття Берліну», «За оборону Сталінграду».

Воинская специальность рядовой