Полішко Марія Пимонівна
Полішко
Марія
Пимонівна
сержант зв'язківець ПВО 17319

История солдата

Народилася Марія Пимонівна 13 серпня 1923 року в Дніпропетровську. Не встигла закінчити десятий клас як почалась Велика Вітчизняна війна. На фронті Марія Пимонівна - з березня 1942 року після підготовки в військовоповітряних силах м.Новочеркаська. В кінці 1942 року Марію разом з бойовими подругами зв'язківцями пеередислокують до Азербайджану. Перехід був важкий: дівчати йшли степами по снігу, ділилися останніми сухарями, постійно над ними кружляли літака фашистів. Сержант Марія Пимонівна пройшла зв'язківцем Єсентуки, Мінеральні Води, а далі через українську Таврію до Одеси, воювала у Кишиневі, Белграді.Нагороджена орденом "Вітчизняної війни", медалями "За звільнення Кавказу", "За перемогу над Германією".Після війни Марія Пимонівна працювала вчителем географії у середній школі № 94 м.Дніпропетровська. Про пережите на війні Марія Пимонівна розповідає у віршах:
И нас, девчат, страна призвала
Надеть шинель, винтовку взять,