Полішко Григорій Йосипович
Полішко
Григорій
Йосипович
Рядовий 8-ї Армії 3-го Українс

История солдата

"Народився Григорій Йосипович 24 березня 1924 року в Дніпропетровську. Брав участь у боях з 1943 по 1945 роки у складі 8-ї Армії 3-го Українського фронту рядовим. Отримав 5 поранень, з них – 2 в Дніпропетровській області під Софіївкою. Його врятували лікарі госпіталю, який розміщався в школі селища Сухачівка. Добровольцем пішов на фронт, був кулеметником. Григорій Йосипович пам’ятає важкі будні війни, коли йому та його бойовим товаришам доводилось сидіти в окопах, повних води, під снігом, вітром, шквальним вогнем куль. У них не було часу, щоб зігрітися і відпочити перед боєм. Після третього поранення лікувався в госпіталі, що розміщався у 12-й школі. З 32 воїнів роти Григорія Йосиповича вціліли тільки двоє. Григорій Йосипович має велику сім’ю: два сини, два онуки і правнучку. «Для мене велике щастя, що я дожив до великого свята – 60-річчя Перемоги: Счастлив тот из ветеранов, Кто дожил до этих дней, И сегодня отмечает Этот славный юбилей» Полішко Григорій Йосипович нагороджений Червоною Зіркою, медалями «За відвагу», «За доблесть», «Ветеран праці»."

Страница солдата создана "Бессмертный полк - Днепропетровск"