Погорелюк Никифор Григорович
Погорелюк
Никифор
Григорович

История солдата

Погорсдюка Никифора Григоровича, народився у 1914 ропі. У роки Великої Вітчизняної Війни він визволяв рідний край від немецько-фашистськйх загарбників, воюючи в передових лавах Червоної Армії, Був гвардії старшина особливого ршаідувадьного батальйону. Тільки мужні» відважні і хоробрі воїни складали такі військові підрозділи. Саме таким і був мій прадід.. З розповідей дідуся і батька я дізнався, як він героїчно загинув, визволяючи сусідню Польщу. На початку І 945 року радянські війська вели кровопродйтйі бої на Сандомирському плацдармі, намагаючись форсувати ріку Вісла. Передовий підрозділ мого дідуся отримав, наказ провести розвідку боєм у тилу ворога і взята "язика", Завдання неймовірно складних умовах було з честю виконано. Але, коли розвід група поверталась із завдання, вона натрапила на ворожу засідку,виводячи вояків з під кулеметного вогню, отримав смертельні поранення в живіт. Помер від ран 12 січня 1945 року, не доживши до Перемога три місяці. Погорелюк Никифор Григорович посмертно був нагороджений орденом Червоної Зірки, хоча його поховано на чужій землі, у братській могилі,

Страница солдата создана "Бессмертный Полк-Днепропетровск"