Перегудов Василий Михайлович
Перегудов
Ефрейтор

История солдата

Нажаль прадіда в живих вже немає, але з розповідей своїх рідних багато довелося дізнатися про тяжку та нелегку долю прадіда на війні. Перегудов Василь Михайлович народився 14 січня 1927 року у Воронежській області, станції Повєріно. Коли розпочалася війна прадідові було лише 14 років, але за всю війну він здобув звання сержанта і навіть отримав багато орденів та медалей серед яких і орден Червоної зірки. Ця історія виявилася трагічною. Війна йшла безперервно. І одного разу сидячи в окопі і обороняючи свої землі зі своїми товаришами молоді хлопці почули, що німці відходять стрільба закінчується, незчувшись як і поснули прокинулися вони вже у воді якою вони вже захлиналися, вода яка була настільки холодна, що вона навіть почала замерзати, насилу вилізши з льодяної води хлопці помчалися до госпіталю. Як виявилося прадіду дісталося найбільше, по закінченню війни у нього відібрало ноги, і решту свого життя довелося йому провести в інвалідному кріслі. Помер прадід у 1997році. Але на прикладах таких історій багато хто з нас розуміє, що ми повинні бути вдячні тим людям хто заради нас віддали свої життя

Страница солдата создана "Бессмертный Полк - Днепропетровск"

Воинская специальность Ефрейтор