ПЕНЯ ІВАН МИКОЛАЙОВИЧ
ПЕНЯ
ІВАН
МИКОЛАЙОВИЧ
Герой Радянського Союзуза

История солдата

"Народився 05.01.1909 року в селищі Фрунзенський. У 1925 році закінчив 114 школу. За тиждень до окупації Дніпропетровська його призвали в армію. 23 серпня 1941 року вперше з гвинтівкою він іде в атаку. З кожним днем він набирався все більше військового досвіду. А потім госпіталь і знову фронт, знову запеклі бої : під Москвою, Сталінградська битва, форсування Дніпра, звільнення Одеси. 2 травня 1945 року гвардії старший лейтенант Пеня закінчив війну в Берліні. У нагородному листі є такі строки: "За мужність і відвагу, проявлені у знищенні батареї 75ти гармат, батальона піхоти ворога при форсуванні Вісли, Указом Президента Верховної Ради СРСР від 26 жовтня 1944 року гвардії капітану Пені І.М. присвоєно звання Героя Радянського Союзу".

Страница солдата создана "Бессмертный полк - Днепропетровск"