Панасюк Василь Олексійович
Панасюк
Василь
Олексійович

История солдата

Панасюк Василь Олексійович народився 11 січня 1923 року у місті Сніжне Вінницької області. Війна застала його на випускному вечорі Вінницького педучилища.Вся група пішла у воєнкомат, щоб записатись добровольцями на фронт, але їм відм овили і відправили додому та чекати коли їх покличуть. Трапилось так, що фашисти стрімко прорвались через кордон і невдовзі були вже на Вінничині. Настали тяжкі роки окупації 1941-1942. Німці збирали нашу молодь на роботу в свої міста і села. Василя було також захвачено і вивезено до Німеччини. Там він тяжко працював у концтаборі"Блехгамер" у січні 1945 року табір було захоплено нашими військовими. І Василя Олексійовича було призвано призивною комісією у 234 фронтовий стрілковий полк. На фронті він був з січня по квітень 1945року і був тяжко поранений. Помер Панасюк Василь Олексійович 06 листопада 2001 року. Все своє життя він згадував ті страшні роки.