Пацаул Александр Алексеевич
Пацаул

История солдата

Мій прадід, Пацаул Олександр Олексійович, народився 15 березня 1912 року, був учасником Великої Вітчизняної війни. Він воював з першого по останній день війни. Прадід був розвідником. Він багато разів перетинав лінію фронту і приводив «язика». За подвиги мій прадід був нагороджений орденом Червоної Зірки та Орденом Вітчизняної війни, медаллю «За відвагу», медаллю «За перемогу над Німеччиною». Він брав участь у звільненні від німецьких загарбників таких міст як Карачев у серпні 1943 року, Орша в липні 1944 року, брав участь у прориві оборони німців на західному березі річки Неман, у штурмі міста Інстенбург в січні 1945 року, був учасником штурму й визволення міста і фортеці Піллау та Кенігсберг у квітні 1945 року. Помер мій прадідусь 13 січня 1995 року. Я горджусь ним і ніколи не забуду!

Страница солдата создана "Бессмертный Полк - Днепропетровск"