ОЛЬГА ВІКТОРІВНА ЯРЖОМБКОВСЬКА
ОЛЬГА
ВІКТОРІВНА
ЯРЖОМБКОВСЬКА
єфрейтор

История солдата

"ЄФРЕЙТОР ВІЙСЬКОВО - ПОЛЬОВОГО ГОСПІТАЛЮ В / Ч № 1338. ПРАЦЮВАЛА ВЧИТЕЛЬКОЮ МОЛОДШИХ КЛАСІВ У ШКОЛІ № 12 МІСТА ДНІПРОПЕТРОВСЬКА, ДЕ В 1941 РОЦІ І БУВ ТИМЧАСОВО РОЗМІЩЕНИЙ ГОСПІТАЛЬ. В ОСОБОВИЙ СКЛАД ЯКОГО БУЛА ПРИЙНЯТА ДОБРОВОЛЬЦЕМ. В ОБОВ'ЯЗКИ ВХОДИЛО ВЕСТИ ОБЛІК ПОРАНЕНИХ, ВСТАНОВЛЮВАТИ ЇХНЮ ОСОБИСТІСТЬ (СОЛДАТСЬКІ МЕДАЛЬЙОНИ), ІНОДІ ДОВОДИЛОСЯ ДОПОМАГАТИ ПРИ ПРОВЕДЕННІ ХІРУРГІЧНИХ ОПЕРАЦІЙ І ВИКОНУВАТИ ІНШІ ДОРУЧЕННЯ. ВСЯ РОБОТА ВІЙСЬКОВО-ПОЛЬОВОГО ГОСПІТАЛЮ ПРОХОДИЛА В БЕЗПОСЕРЕДНІЙ БЛИЗЬКОСТІ ВІД ЛІНІЇ ФРОНТУ. МАШИНИ З ПЕРЕДОВОЇ ВЕЗЛИ ПОРАНЕНИХ, А НА ПЕРЕДОВУ - БОЄПРИПАСИ. НЕ ОБХОДИЛОСЯ БЕЗ ПОМИЛОК І ЗАЙВИХ ВТРАТ. ОДНОГО РАЗУ ЗА НАКАЗОМ, МАЛО НЕ РОЗМІСТИЛИСЯ В НАСЕЛЕНОМУ ПУНКТІ ЩЕ НЕ ВИЗВОЛЕНОМУ ВІД НІМЦІВ. ВІЙНУ ПОЧАЛА В РІДНОМУ МІСТІ-ДНІПРОПЕТРОВСЬКУ, ПОТІМ ЗА НАКАЗОМ, ГОСПІТАЛЬ БУЛО ПЕРЕАДРЕСОВАНО ДО УЗБЕКІСТАНУ. ПІСЛЯ ПОЧАТКУ НАСТУПУ РАДЯНСЬКИХ ВІЙСЬК І ЗВІЛЬНЕННЯ ЗАХОПЛЕНИХ ТЕРИТОРІЙ , ОЛЬГА ВІКТОРІВНА СПРЯМОВАНА НА ПЕРЕДОВУ, НА ПІВДЕННУ ДІЛЯНКУ ФРОНТУ. ПРОЙШОВШИ ЗА АРМІЄЮ ВСЮ УКРАЇНУ ДО ПОЛЬЩІ, ЗВЕРНУВШИ З БЕРЛІНСЬКОГО НАПРЯМКУ, ВІЙНУ ВОНА ЗАКІНЧИЛА В ЧЕХОСЛОВАЧЧИНІ (М. ПРАГА) (НОМЕРИ ВІЙСЬКОВОЇ ЧАСТИНИ ЗА ЧАС ВІЙНИ ЗМІНЮВАЛИСЯ З ПРИЧИНИ ЛЮДСЬКИХ ВТРАТ І ВИМУШЕНИХ ПЕРЕФОРМУВАНЬ.)"

Страница солдата создана "Бессмертный полк - Днепропетровск"