Нечай Яків
Нечай
Яків

История солдата

Мій прадідусь. Був студентом Дніпропетровського інституту транспорту, коли почалася війна. В червні 1941 року студентів з 3 курсу по 5 відправляли на війну.Перший бій він прийняв на станції Нижньодніпровськ. Після відступу, студентів взяли на 2-х місячні курси в Артилерійську розвідку. По закінченню цих курсів мій прадідусь потрапив на лінію фронту розвідником.Він дійшов до Німеччини. Був тричі поранений.У 1945 році у травні він отримав поранення і лежав у госпіталі у м.Ельс, Німеччина.Під час війни прадідусь отримав звання старшого лейтенанта, медаль "За Відвагу", орден "Бойового Червоного Прапора" та багато інших медалей. Після війни він повернувся в інститут, все життя присвятив зализниці.

Страница солдата создана "Бессмертный Полк-Днепропетровск"