Мороз Григорій Федосійович
Мороз
Григорій
Федосійович

История солдата

Народився в 1921р. Брав безпосередню участь у бойових діях з 1943 – 1945р. Був у складі 604 стрілкового полку. Війна для юнака почалась під Великою Софіївкою в 1943р. Був поранений 1943р. під селом Золотоусовка. Це село переходило з рук у руки кілька разів. Дуже багато загинуло тут людей. Лежав у Дніпропетровському госпіталі. Був поранений в плече. Потім був відправлений у запасний полк м. Одеси. Потім потрапив в 604 стрілковий полк. Стояли в обороні міста. В 1943р. пішли в наступ. Операція називалась «Кишеневська групировка». Далі пішли з боями у Румунію, Болгарію. Дивізію стали готувати на штурм Берліна. Потім прийшов наказ про відставку. До кінця війни був у Болгарії. Нагорода Орден «Славы».