Масльоха Леонід Зінов’євич
Масльоха
Леонід
Зінов’євич

История солдата

Мій прадід, Масльоха Леонід Зінов’євич, народивя 25 червня 1918 року у місті Дніпропетровську. На його долю випали важкі часи. У 1939 році він був мобілізований до лав Радянської армії. Служив у Латвії. Там і застала його Велика Вітчизняна війна. Бійці частини, в якій служив мій дід, одними з перших прийняли бій із фашистами. У небі ішов запеклий бій із німецькими знищувачами, на землі – з ворожими танками. Горіла земля під ногами бійців. Під час цього бою дідусь був контужений. Коли він прийшов до тями, то навкруги були фашисти. Прадід потрапив у ворожий полон. Повернувся дідусь додому в червні 1945 року. Для нього День Перемоги – велике свято. 5 травня 1993 року мій прадідусь помер. На жаль, я знаю про нього тільки із розповідей моїх батьків, але пишаюся ним.