Маркін Микола Якович
Маркін
Микола
Якович
солдат

История солдата

Мій прадідусь Маркін Микола Якович народився 1909 році в тульській області. Був призваний на фронт в жовтні 1941 року воював у складі навчальної 36 гвардії Верхньо-Дніпровської Краснознаменної Ордена Суворова і Кутузова девізій. Пройшов всю війну і був нагороджений бойовими нагородами. Першу медаль « За бойові заслуги прадідусь отримав у 1942 році на Кубані за порятунок командира частини.. Другу бойову нагороду прадідусь отримав у 1942 році медаль « За відвагу» за те ,що збив кулеметами німецький розвідувальний літак « Росма» в районі Кубані. Третю бойову нагороду медаль « За відвагу» отримав в 1943 році за два підбитих танка в районі Сталінграда. Також за Сталінград прадідусь був нагороджений орденом «Красної зірки» за затримання грипи німців ( 12 чоловік) і медаль « За оборону Сталінграда» Орденом Вітчизняної війни нагороджений за оборону Дніпра ,за цю участь прадідусь отримав вдячність за службу від Сталіна. Я пишаюсь своїм прадідусем, вдячен йому що я живу та бачу світле небо над головою.

Воинская специальность солдат