Марченко Иван Федорович
Марченко

История солдата

Брав безпосередню участь у бойових діях з 1941 – 1945р. Був у складі 4 Українського фронту, 116 дивізії, 441 стрілецького полку. В 1939р. призваний в Армію. Добровольцем приймав участь у Фінській війні. Тут одержав звання сержанта. Після закінчення фінської війни був переведений у Кременчуг. На початку війни був старшиною санітарної роти. У 1941р. попав під Полоцьк. Обороняв Черкаси. Поранило під Золотоношею. Воював під Сталінградом. Брав участь у розвідці боєм, психічних атаках. Звільняв Запоріжжя, Крим. Тут було присвоєно звання лейтенанта. Після цього перекинутий в Білорусію. У Пруссії форсував Неман. Звільняв Литву, Латвію. Під м. Шаурпляем був знову поранений, 8 місяців знаходився в госпіталі. Пізніше служив у м. Куйбишеві до 1947р. Нагороди: Орден «Красной звезды", Орден «Отечественнной войны», Орден «Слави – 3 и 2 степени»

Страница солдата создана "Бессмертный Полк - Днепропетровск"