Маменко Ольга Кузьмівна
Маменко
Ольга
Кузьмівна

История солдата

Маменко Ольга Кузьмівна народилася 20 липня 1921року в селі Котівка, Магдаліновському районі Дніпропетровської області. Влітку 1941 року закінчила школу медсестер у місті Дніпропетровську. В серпні 1941 року була призвана в армію. Відступала з частинами Радянської армії на Кавказ. Під час боїв весь час знаходилась на Передовій і виносила наших солдат з поля бою.Потім була направлена в саперний батальон, а пізніше з 1943 року і до кінця війни служила в дивізійній розвідувальній роті, спочатку Воложзького, потім Степового і в кінці війни ІІ Білоруського фронту.В складі ІІ Білоруського фронту дійшла до Берліна, брала участь в штурмі Берліна. Перемогу зустріла в Берліні. Нагороджена орденом Великої вітчизняної війни, орденом червоної зірки та багатьома медалями. Присвоєно звання "Київсько-Житомирська". Дивізія, в якій служила Маменко О.К., звільнила від фашистів Київ, Житомир.