Мальований Іван Данилович
Мальований
Іван
Данилович

История солдата

Народився в 1924 році у селі Вишнівчик Городоцького району Хмельницької області в багатодітній сім’ї колгоспників. Був найстаршою дитиною. В 1930 році пішов навчатись у Вишнівчицьку середню школу. Закінчив 8 класів. За роки навчання показав себе дисциплінованим і розумним хлопцем. По закінченню школи пішов навчатись в Городок у школу робочої молоді за спеціальністю токар. Дуже любив працювати на землі, але улюбленою справою було садівництво. На сьогоднішній день у прадіда Миколи залишився сад посаджений руками брата. Закінчивши школу робочої молоді, був направлений на роботу в Ленінград на воєнний завод майстром. . З початком другої світової війни був призваний в лави військовим. З Ленінграду написав лише одного листа рідним і більше на Батьківщину не повернувся. Рідні надіялись, що можливо він живий, тому що похоронки ніхто не отримував. Але до 60-річчя перемоги було видано книгу пам’яті, де опубліковані дані про людей, які загинули на фронті, там ми і знайшли дані про дядька. Загинув він у квітні 1944 року, був простим рядовим і місце його поховання не відоме .

Страница солдата создана "Бессмертный Полк-Днепропетровск"

Воинская специальность рядовой