Малишко Дмитрий Васильевич
Малишко

История солдата

1912 р.н., проживав з родиною у с. Чаплі, відслужив строкову службу в кавалерії, демобілізувався, а в 1940 р. був мобілізований до лав Червоної армії. За рішенням Комуністичної партії Павлоградським воєнкоматом був залишений в Дніпропетровській області для формування загонів добровольців для опору фашистським окупантам .Мав звання підполковника. Був підпільником, але їхню групу, яка саме працювала в Дніпропетровську, було заарештовано за доносом зрадника і кинуто до в’язниці Гестапо. Спочатку їх тримали у с.Старі Кодаки, а потім відправили до м.Дніпропетровська в комендатуру, яка була розташована в середній школі №9. Там їх спочатку жорстоко допитували, а потім стратили, як і багатьох радянських людей. Після закінчення Великої Вітчизняної війни у 1953 р. відбулося перезахоронення останків чаплян, які загинули в казематах гестапо в с.Чаплі. На місці їх поховання створено меморіальну стелу.

Страница солдата создана "Бессмертный Полк - Днепропетровск"