Мальченко Иван Александрович
Мальченко

История солдата

Мальченко Іван Олександрович народився 16 вересня 1916 року у селищі Царичанка. До війни закінчив середню школу і педагогічні курси. На війні – з перших днів. Числився при штабі 58-го артполку. Його полк у складі 62-ої армії рухався у напрямку Сталінграда. Після чергових атак старший лейтенант Мальченко І.О. у серпні 1942-го року потрапив контужений у полон. Працював на шахтах Німеччини і Франції. У концтаборі полонені створили підпільний комітет «Радянський патріот». Мій дідусь, Мальченко І.О., був одним із його учасників. Звільнили його у квітні 1945 року підрозділи 49 британської дивізії. Але додому він повернувся лише в лютому 1946 року. Бо після звільнення служив керівником збірного пункту міста Ізерлон по репатріації громадян на Батьківщину.

Страница солдата создана "Бессмертный Полк - Днепропетровск"