Лук`янов Сергій Іванович
Лук`янов
Сергій
Іванович
лейтенант

История солдата

Народився 16 лютого 1925 року в Дніпропетровську в сім`ї робітників. На початку війни Сергію Івановичу виповнилось всього 16 років і тому у військкоматі з юним добровольцем розмовляти ніхто не став. До діючої армії його було призвано у січні 1943 року в званні молодшого лейтенанта, був командиром кулеметного взводу. Воював Сергій Іванович у 152 дивізії ІІІ Білоруського фронту. Брав участь у визволенні міст східної Пруссії. Взимку 1945 року Сергія Івановича було тяжко поранено під Кенігзберогом (Калінінградом). Демобілізовано було 20-річного лейтенанта в січні 1945 року у зв`язку з пораненням. Нагороди: Орден Червоної зірки за визволення Калінінграду Орден Вітчизняної війни І-ого ступеню Орден Богдана Хмельницького Медаль за перемогу над Німеччиною у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років і ще 16 нагрудних медалей. У мирний час Сергія Івановича було нагороджено Орденом трудового Червоного знамені.

Воинская специальность лейтенант