Лоян Ілля Васильович
Лоян
Ілля
Васильович

История солдата

Лоян Ілля Васильович народився 17 липня 1925 року в с. Таромське міста Дніпропетровська. На війні служив сапером у складі 481-го саперного батальйону з грудня 1943 року по лютий 1944 року. У лютому 1944 року отримав важке поранення. Знаходився на лікуванні в евакогоспіталі по серпень 1944 року, після чого був демобілізований по хворобі. Інвалід Великої Вітчизняної війни ІІ групи (Б №541428 від 17.02.2003р.). Нагороджений Орденом Вітчизняної війни ІІ ст., орденом «За мужність», медаллю «За Перемогу над Німеччиною у Великій Вітчизняній війні 1941-1945рр.», медаллю Жукова, медаллю «Захиснику Вітчизни». Має численні ювілейні медалі. Після війни працював машиністом парового крана в механічному цеху металургійного заводу імені Петровського. Помер 26 вересня 2010 року. Записано зі слів доньки Камерзан Людмили Іллівни.

Страница солдата создана "Бессмертный Полк-Днепропетровск"