Лесик Михайло Петрович
Лесик
Михайло
рядовий

История солдата

"1941 р почалася війна. У 19 років Михайла Петровича Лесика призвали в армію і відразу відправили на фронт. 45-й батальон стрілково піхоти вирушив у ночі і хотів застати ворогів зненацька. Але німці угледіли нашу переправу н той бік Дніпра і світили яркими ліхтарями і розносились залпові вистріли по воді. Після 7-ми годин переправи батальон в якому воював Михайло Петрович рушив вже майже розбитою ротою впеерд і на останіх силах на останньому подисі розгромили німецький загін. І таким чином запобігли переходу ворогів на той бік Дніпра. Батальон чекав поповнення і після рушив до Венгрії де їх чекла значна армія, яка готувалася до визволення Венгрії. Нічюю німці напали на роту, битва була жорстока і довга. підчас бою Михайла Петровича було контужено. І його було відправленодо шпиталю. Через пару місяців було остаточно оголошгено нашу ПЕРЕМОГУ!"

Страница солдата создана "Бессмертный Полк - Днепропетровск"