Кузнецов Петро Сергійович
Кузнецов
Петро
Сергійович
Старший сержант

История солдата

Кузнецов Петро Сергійович, народився 1907 року в багатодітній родині селянина бідняка. Закінчив 4 роки навчання в церковнопарафіяльної школі. 3 17 років член ВЛКСМ - секретар комсомольського осередку в селянському об'єднання «Комітет бідноти» По комсомольській путівці був спрямований на будівництво металургійного комбінату у м. Єнакієве - працював катапем. Без відриву від-виробництва закінчив курси шоферів. Працював на будівництві Дніпрогесу в м. Запоріжжя. З 1938-1940 р. Працював на будівництві Трубного і канатного заводу в м. Харцизьку. Брав участь у війні 1940р. PCP проти буржуазної Фінляндії. З 1941-1945 pp.. пройшов бойовий шлях від солдата до старшого сержанта в автобатальйоні технічного полку у складі 18-ї повітряної армії, яка звільнила м. Дніпропетровськ. Закінчив війну в Австрії. Відзначено урядовими нагородами, в тому числі медалями «За бойові заслуги», «За відвагу», «За оборону Ленінграда». Після війни працював у автобазі шофером на трубному заводі м. Харцизька. Побудував будинок, посадив сад, виховав сина та доньку. Помер у 1986 році.

Воинская специальность Старший сержант