Курілех Кирило Самсонович
Курілех
Кирило
Самсонович

История солдата

Мого прапрадідуся звали Курілех Кирило Самсонович, народився він у 1903 році на Дніпропетровщині. Коли почалася війна дідуся Кирила забрали на фронт, він пройшов майже усю війну. Воював за визволення Дніпропетровщини, Закарпаття та Польщі. Під час бою, під Польщою, у 1944 році був тяжко поранений. Через декілька місяців від тяжкого стану помер. Був похований на території Польщі, але після війни перезахований в Білорусії (місто Брест) у братській могилі № 5. Моя прапрабабуся пам'ятає, як через їхнє село німці гнали радянських полоненних з Сталінграду, зігнали їх на ферми, люди зносили їм обезсиленим їжу, одяг. А прості німці-солдати (не офіцери) дозволяли жінкам забирати рідних, якщо впізнавали. Так ось, бабуся знаючи,що дідуся вже нема в живих врятувала життя незнайомому чоловіку. Я вдячна своєму дідусеві і всим радянським солдатам за мир, в якому я живу. Вічна їм пам'ять і слава!!!

Страница солдата создана "Бессмертный Полк-Днепропетровск"

Воинская специальность -