Кучеренко Григорій Іванович
Кучеренко
Григорій
Іванович

История солдата

Кучеренко Григорій Іванович народився 19 травня 1924 року у с. Романкове Дніпропетровської області. Наприкінці 1930-х років сім'я переїхала на постійне місце проживання до с. Барвінок Криничанського району Дніпропетровської області. Після визволення Червоною Армією Криничанського району Дніпропетровської області від німецько- фашистських загарбників 01 листопада 1943 року був призваний до лав Червоної Армії. Служив рядовим в піхотних войсках. Під час проведення бойових наступаючих операцій по визволенню Софіївського району Дніпропетровської області від німецько- фашистських загарбників в період часу з 19 грудня 1943 року по 17 лютого 1944 року отримав осколочне поранення руки та плеча. Після чого бойовими товаришами був винесений з поля бою та направлений для лікування до госпіталю. В 1944 році був комісований в зв'язку з пораненням та визнаний інвалідом Великої Вітчизняної Війни другої групи. На протязі свого життя Григорій Іванович отримував відзнаки, ордена та подяки як учасник бойових дій в Великій Вітчизняній Війні. Під час життя, на День Великої Перемоги, Григорій Іванович їздив на братську могилу до Софіївського району, де з своїми товаришами- фронтовиками віддавав знак пошани своїм загиблим бойовим товаришам. Велика тобі шана та подяка любий прадідусь! З пошаною твій правнук. Учень 4-го Б класу СШ №81 м. Дніпропетровська Плякун Максим.

Страница солдата создана "Бессмертный Полк-Днепропетровск"