Куценко Василий Захарович
Куценко
Захарович

История солдата

Куценко Василь Захарович народився 25 травня 1923 року в селі Карнаухівка Криничанського району Дніпропетровської області. До війни працював стропальником на Дніпропетровському трубопрокатному заводі імені Леніна. Під час Великої Вітчизняної війни воював на ІІІ Українському фронті. Брав участь у звільненні Праги. З січня по лютий 1945 року воював стрільцем в 214-му стрілецькому полку. З лютого по березень 1945 року був кулеметником в 44-му стрілецькому полку. В березні 1945 року отримав легке поранення в праву ногу, по травень знаходився на лікуванні в госпіталі 39447. Після поранення знову повернувся стрільцем в 214-й стрілецький полк, по вересень 1945 року був у 44-му стрілецькому полку. З вересня 1945 року по березень 1947 року був старшим писарем на 476-ій польовій авторемонтній базі. На кінець війни мав військове звання рядового. Нагороджений медалями «За відвагу», «За звільнення Праги», «За Перемогу над Німеччиною у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.» Помер 8 серпня 1989 року. Записано зі слів онуки Показаченко С. А.

Страница солдата создана "Бессмертный Полк - Днепропетровск"